Jubileumboek

In 2013 vierde het Nederlands Valkeniersverbond “Adriaan Mollen” haar 75-jarig bestaan en gaf ter gelegenheid daarvan een jubilieumboek uit. Deze prachtige (hardcover) uitgave is een uniek boekwerk en hoort absoluut in de boekenkast van iedere valkenier thuis. Het boek omvat ruim 19 boeiende artikelen waarvan natuurlijk een belangrijk deel is gewijd aan de geschiedenis van de Nederlandse valkerij in het algemeen en die van onze naamgever in het bijzonder. Maar ook de hedendaagse valkerij wordt in ruime mate belicht. Prachtige artikelen over het jagen met een havik, met valken (de hoge vlucht), maar ook het verschil tussen het jagen in het duin of in de stad wordt uitgelegd. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de aanschaf en training van honden, jagen in Schotland en de valkerij in de kunst. Kortom, voor iedereen wat wils en daarmee een (lezens)waardige jubileumuitgave.

U kunt een of meerdere exemplaren bestellen via het formulier op de contactpagina of een mail naar info@adriaanmollen.com.

Leden krijgen één exemplaar kosteloos verstrekt, extra jubileumboeken kosten €10,- per stuk. Niet-leden betalen €15,- per exemplaar. Eventuele verzendkosten worden bovenop genoemde bedragen in rekening gebracht.


Bestuur

Voorzitter: Philippe König
Secretaris: Arnoud Heijke
Penningmeester: Jan Hoogeveen
Ornithologisch Secretaris: Pasquale Servaas
Bestuurslid Wetgeving: Erik Koffeman

fotografen

Marloes Van Pareren: Oneframe Photography
Ruud Wielinga
Ad Starreveld
Willem Windau
Kevin Hoogveld
Mark van Appeldorn

Sponsoren

Adriaan Mollen: Gertjan Swank